Rotaryclub Gorinchem

Goedemiddag Rotarian

Rotary Santa Run 8e editie - (92)

foto.jpgOnder perfecte omstandigheden werd de 8e editie van de Rotary Santa Run gelopen door een deel van de binnenstad en over de vestingswallen. Een record aantal deelnemers en 25.000 euro voor goede doelen maakte dit feest compleet. Run for Fun is het motto en Henry Wessels maakt er ook echt een feest van. De Nierstichting ontving 15.000 euro, voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier.  De lokale sportverenigingen, die zich hiervoor hadden aangemeld ontvingen 10.000 euro. Rapid, GJS, Typhoon, Unitas en Raptim badminton waren de gelukkige ontvangers met de meeste deelnemers.
Uiteraard alles mede mogelijk gemaakt door een schare aan sponsoren, die wij natuurlijk hartelijk danken.
Geniet van de foto's van onze onvolprezen Marcel Köppen van de Beeldkazerne.…

bekijk foto's…

Kerstdiner op het Omniacollege - (20)

foto.jpgDit jaar geen kerstlunch, maar een kerstdiner. Dit jaar niet op het Merewadecollege, maar op het Omniacollege. Wel allemaal op dezelfde locatie.
De deelnemers werden door onze leden thuis opgehaald en in stijl door de voorzitter ontvangen. Gelijk bij binnenkomst een glaasje bubbels en een plaatsje zoeken. Na een korte toespraak van Filip Lommers, als directeur van de school en van Tibor Kalmár als clubvoorzitter kon het diner beginnen.
De leerlingen zetten hun beste beentje voor en de feestelijkheid straalde er vanaf.…

bekijk foto's…

Dag voor jonge mantelzorgers vloog voorbij - (9)

foto.jpgDag voor jonge mantelzorgers vloog voorbij
 
Op zaterdag 14 november maakten zo'n 25 jonge mantelzorgers uit Gorinchem een uitstapje naar het Aviodrome in Lelystad. Zij waren daar op uitnodiging van de gemeente Gorinchem en onze eigen Rotaryclub, die met Corrinne de Reuver en Hans Mosselman ook twee begeleiders had afgevaardigd. Het werd een fantastische dag.
 
Van fotoshoot tot rondvlucht
Onder leiding van drie gidsen werd het museum bezocht. Daarnaast waren er fotoshoots in piloten- of stewardessen-outfit, een speurtocht voor de jongsten en vliegen in een professionele vluchtsimulator voor de wat oudere jongeren. Drie van de deelnemers mochten na loting een rondvlucht maken (die ondanks de stevige wind gelukkig door kon gaan).
 
Missie geslaagd!
Tijdens de dag ontstonden er leuke gesprekken en contacten tussen de jongeren. Dit was ook één van de redenen om de dag te organiseren. Daarnaast wilden gemeente en Rotaryclub met dit "dagje uit de zorgen" de jongeren een hart onder de riem steken.
 
Dank aan sponsors en partners
De dag werd in prima samenwerking georganiseerd door de gemeente en onze club en voor ongeveer de helft gefinancierd vanuit de opbrengst van de Santa Run 2014, ook een Rotary activiteit. De andere sponsor was basisschool De Merwedonk.…

bekijk foto's…

Koken door kinderen - (1)

foto.jpgNovember 2014: Omringd door de basisschoolleerlingen van Koken door Kinderen overhandigden Rob Hoekstra (links) en Kees een cheque van 5000. Dankzij deze cheque kunnen basisschoolleerlingen van de groepen 6,7 en 8 in Gorinchem blijven koken en hardlopen. RIVAS zorggroep gebruikt deze schenking om een vervolg te geven aan de workshop Koken door Kinderen en het hardloopproject voor ca 25 leerlingen van de basisschool de Noordhoek. Het geld is het resultaat van de verkoop van Gorcumse Kaarttet-spellen door de Rotaryclub Gorinchem.…

bekijk foto's…

NEPAL- Shelterboxen - (2)

foto.jpgVandaag heeft Rotaryclub Gorinchem in haar vergadering besloten 9 shelterboxen beschikbaar te stellen voor de ramp in Nepal.
We hopen, dat vele clubs ons voorbeeld zullen volgen.…

bekijk foto's…

Groot Gorcums Dictee - (15)

foto.jpgVoor de 2e maal werd het Groot Gorcums Dictee gehouden in coproductie met de Juniorkamer Gorinchem.
De deelnemers bogen zich als een waar équippe, soms face-to-face over de flamboyante tekst op een dubbel A4-tje, over markante gorcummers.
(Haalt u de fouten er even uit?)
De tekst werd geschreven door Marianne Versluis en voorgelezen door Ro van Doesburg.
Het geheel werd opgeluisterd door de oorstrelende klanken van Taaz.
Dit alles bracht  3888 euro op voor taalonderwijs aan laaggeletterden in Gorinchem.…

bekijk foto's…

Archief fotoalbum